Ca 10 Timmar kvar till 2009

Ja, då är det bara att räkna ner då. Jag tycker att det här med nyårsfirande är rätt så överreklamerat. Precis som min Kloka vän Cissi säger. Vi kan väl lika gärna fira nyår den 5 Maj? Gör ju egentligen ingen skillnad. Den grundade anledningen till att vi firar nyår känns lite som en chans till de patetiska människorna om inte är helt nöjd med den senaste tiden till att börja om. Men then again, varför inte göra det säg den 5 Maj?
Titta bara på folket i Kina, de firar nyår den 9 Februari. Jag sitter dock inte inne med något svar till varför de firar då istället för den 31 December. Men kineserna har alltid bra upplägg och bra anledningar så jag betvivlar dom inte heller i detta syfte. Visste ni föresten att alla som är född samma år som mig själv, 1988 är född i Drakens tecken enligt kineserna. Men vad många inte vet är då att om man är född FÖRE 9 Februari så räknas man till den årsgrupp som var året innan.
Rätt intressant tycker jag själv.

För tillfället så ser jag fram emot att gå en sträng diet med att Fasta 3 dagar i sträck med min trogne kompanjon Cissi. Det enda som blir under de 3 dagarna är babakprat, skratt, drycker av alla dess slag, RÖKNING, promenader och mätning av midjemått. Efter det så kanske eventuellt att man tar sig råd med ett gymkort och börjar träna bort hullet. Men det är ett starkt Kanske! :) Jag hoppas bara på att det ska bli in omvändning i mina matvanor så att jag slutar med allt detta godisätande. Ni vet, en person som lider av sockerberoende eller fetma inbillar sig ofta mycket bra ursäkter när suget väl sätter igång. Saker som "Näe, men jag går inte upp i vikt. Jag har ätit såhär i hela mitt liv och det blir ingen skillnad". Eller "Man lever bara en gång så man lär ju passa på att njuta". Visst är det så, men frågan är ju hur mycket man egentligen njuter när fettvalkarna väller över sängkanten om nätterna?

Jag måste bara ta detta tillfälle och berätta om en av mina familjer. (Uppväxt med frånskillda föräldrar).
Pappas familj bodde från början i Gästrike Hammarby. En liten byhåla några kilometer utanför Storvik som hade 1 st Handlar´n affär, 1 st Pizzeria och något litet café. Sen valde familjen att bosätta sig i Gävle istället. De har två barn idag. En Olle Hallquist på 15 år och en Lisa Hallquist på 8 år. Det som jag skulle vilja ta upp angående den här familjen är inget annat än deras matvanor. Själv bodde jag där under ett år ca, innan jag valde att fly mig kos upp till de Härjedalska skogarna. Under det året tappade jag ungefär 6 kilo på en sommars träning. Och då är ju frågan, är detta likt dig Sarah? Svaren är NEJ! Men det är något manupulativt med Pappa och hans Fru Annica. Det har gått så långt nu att 8 åriga Lisa godisstrejkar och har "Du är vad du äter" tillfavoritprogram. Är inte detta lite sjukt? Olle däremot han är väl egentligen som alla andra 15 åringar. Äter normalt och så, men väger i mina ögon inte mer än 45 Kg och är snudden till 2 meter lång. Stämmer BMI:t på denna grabb? Knappast. Dessutom så ser man dagligen dom små tecknen från föräldrarna på vad det är som driver de små liven till att godisstrejka och väga skrämmande lite. Meningar som "Du åt ju för 4 timmar sen, hur mycket går det i dig?", "Du vet att Godis behöver inte vara onyttigt, man kan istället äta nötter om man nu är så sugen. Och sen kan man ta en långprommenad i Boulongerparken efteråt." Alla som tycker detta är ett okej sätt att växa upp på, räck upp en hand!



Nä, självklart är det så att om man fick välja så skulle man välja annorlunda. Men så är det ju med allting i stort sett. Hur ofta om dagen kommer man inte på sig själv med att säga "Åh vad jag önskar att jag. . . .". Ja, just nu så önskar jag bara att jag kan klara av 3 dagars fastande. Det är nog allt. Jag tycker man ska vara försiktig med vad man önskar sig, annars kan det bli jättefel. Och det vill man ju inte. Ut och Glo Måne ikväll! Jarå! :)

 







Happy New Year

Jag tänker införa det nya året med en rad nyårslöften. Bland annat så ska jag försöka mig på denna syssla igen, med Blogging. Vi får se hur länge jag orkar innan jag slänger in handduken. Sen ska jag och Cissi testa att Fasta bort all julmat också. 3 dagar utan mat, Kaffe och andra godsaker. Men, jag har gett mig fan på att jag ska klara det! Antagligen så kommer nog jag och Cissis vänskap vara lite knagglig ett par veckor efter, men förhoppningsvis så löser det sig :)
Det knepiga är hur man alltid känner motivationen till att hålla sina välbetänkta löften, men det går ändå i typ 90% av fallen käpprätt åt helvetet.

Nåja, Nog om det. Jag sitter just nu uppe i vinterland och har fortfarnde några frågetecken kvar från min dröm jag hade inatt. Det var en sådan där dröm som är läskigt verklig. Typ som när man drömmer att någon nära dör, också vaknar man av att man hulkar utav bara fan för att man är såå ledsen att just den personen skulle dö! Ja, jag drömde inte att någon dog inatt utan att det var sommar ute MEN det var ändock den 29 December. Svensk sommar på vintern och det var underbart, jag umgicks med några kompisar helt som vanligt, när plötsligt Jocke Berg kommer ut ur en port ? Jag springer fram till Honom och ber en av mina vänner att ta en bild. Dom har noll aning om vem den kände mannen är, men tar ändå en bild. Jag får åka med honom till OK Q8 (?) där vi stannar för att äta. Han pratar på om allt möjligt och jag berättar om mitt liv och vart jag och micke bor. Sen helt plötsligt så är Micke där och jag säger hejdå till Jocke genom att be Honom ta MITT nr ? Micke suckar och säger att jag ska ta tillbaka det innan jag gjort bort mig totalt. Men jag bara ler. . . Det är ju för fan Jocke Berg! Han ger mig en "är hon galen"-blick och sen säger han hejdå och fortsätter till sin Saab 9,5. Sen återupplevs drömmen då jag berättar allting för Micke som bara skäms över mitt dåliga "Groupie"-Beteende.

Frågan i det här läget är ju inte VARFÖR jag drömde den här drömmen. Utan vad fan meningen är med den? Jag har inte ägnat en tanke till Vare sig Jocke Berg eller Kent på hur länge som helst. Såå är det av den anledningen? Kommer Jocke Berg att jaga mig i drömmarna så att jag inte ska glömma honom? Precis som med Freddy Kreuger ? !

Well, jag tror inte att jag har mer konstigheter på lager nu. Men däremot så har man ju alltid en hel del aggrisioner att få ur sig. . . Fast just nu när jag är i vinterlandet så känner man sig dock inte lika arg eftersom stressen och alla dumma Buss-Tanter inte finns här uppe. Och i morgon är det nyårsafton och då kommer jag nog också satsa på att hålla humöret uppe. . . Tyvärr.

GOTT NYTT ÅR!


RSS 2.0